Pijnklachten

Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende pijnklachten. 
Herkent u één of meerdere klachten? Neem dan contact met ons op!

Rugpijn

Rugpijn is een van de meest voorkomende aandoening waar de fysiotherapeut mee te maken krijgt. De fysio/manueeltherapeut is bij uitstek de specialist op het gebeid van lage rugklachten. De klachten zitten vaak in de onderrug met of zonder uitstraling naar het been.

Schouderpijn

Schouderpijn is een langdurige klacht met vaak een lange aanloop. Uiteraard kan deze ook ontstaan na een val, waarbij gelijk pijn gevoeld wordt aan de schouder. Afhankelijk van de diagnose wordt er een passend behandelplan voor u opgesteld. 

Nekpijn

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking zoekt er wel op enig moment hulp voor. Nekpijn kan gepaard gaan met hoofdpijn, verminderde beweging en/of uitstralende pijn in schouder en/of armen. De fysio/manueeltherapeut kan met manueel therapeutische technieken ervoor zorgen dat deze beperkingen worden opgelost. 

Kniepijn

Knieklachten heeft veel verschillende oorzaken. Van een trauma waarbij er mogelijk letsel is van de kniebanden, meniscus of schade aan de voorste kruisband. Of er is sprake van pijn door overbelasting.

Artrose

Artrose is het proces waarbij het kraakbeen in je gewrichten slechter van kwaliteit worden. Hierdoor kan in het gewricht twee gewrichtsvlakken tegen elkaar komen, wat weer kan zorgen voor meer pijn.

COPD

COPD staat voor Chronisch Obstructieve Pulmonale longaandoeningen. De aandoeningen die hieronder vallen gaan onder anderen gepaard met het minder worden van de longcapaciteit.

Enkelklachten

U heeft u enkel verzwikt en heeft pijn aan de binnenkant en/of buitenkant van de enkel. Dit gaat vaak gepaard met het dikker worden van de enkel en niet volledig kunnen belasten van de voet.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomende aandoening. 90 tot 95 procent van de Nederlandse populatie heeft wel een last gehad van hoofdpijn. Vaak is deze van onschuldige aard en is dan ook binnen een paar uur weg. Helaas zijn er ook vormen van hoofdpijn die van langere aard zijn en voor veel belemmeringen kunnen zorgen in het dagelijkse leven. Een veelvoorkomende hoofdpijn is Spanningshoofd. Het woord zeg het al, dit is hoofdpijn met als oorzaak spanning vanuit de nek bijvoorbeeld of stress.

Deel deze pagina

Webdesign: Online Beeldvorming