Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Wat is oedeem?

Iedereen heeft weleens last van dikke voeten of benen, bijvoorbeeld na een warme zomerdag. Echter is oedeemvorming net even anders. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Er zijn meerdere oorzaken van oedeemvorming. Denk hierbij aan kanker (na okselkliertoilet), bestraling, bloedvat problemen, een operatie of ongeval.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling kan bestaan uit verschillende technieken. Er kan gebruik gemaakt worden van manuele lymfedrainage, lymfetaping (Medical Taping Concept) en/of zwachtelen. Dit is alles om de circulatie te stimuleren.

Onze Huid-/oedeemtherapeut, Kirsten Oldenkamp en oedeemtherapeut Denise van der Zwan , zal na gedegen onderzoek bepalen welke technieken zij zal gebruiken. 

Ook kan het nodig zijn dat er therapeutische elastische kousen worden aangemeten. Deze geven extra druk waardoor oedeem zich deels van intercellulair (tussen de cellen) naar intravasaal (in bloedvat of lymfvat) zal verplaatsen.

Het proces van aanmeten tot de aanlevering hiervan wordt door ons verzorgd

Stel een vraag

Deel deze pagina

Webdesign: Online Beeldvorming