Pedicure

De pedicure kan onder meer adviseren ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen. Voorafgaand aan de behandeling voert zij een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken van de te behandelen voeten. In de behandeling verzorgt hij/zij nagels, verwijdert eelt en, indien aanwezig, likdoorns. Hiervoor wordt machinaal en handmatig instrumentarium gebruikt.

Bij Paraplus is onze pedicure in het bezit van een aantekening ‘voetverzorging bij diabetici’ (DV) en ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ (RV). Naast een basisvoetbehandeling is zij gespecialiseerd in het geven van een voetbehandeling bij diabetici en reumapatiënten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling bij diabetici en sommige zorgverzekeraars vergoeden eveneens de voetbehandeling van reumapatiënten.

De behandeling bij diabetici wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De overige behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen.

De pedicure van Paraplus is aangesloten bij KwaliteitRegistratie voor de Pedicure ProCert en bij de brancheorganisatie Provoet.

Stel een vraag

Deel deze pagina

Webdesign: Online Beeldvorming